18 Kasım 2009 Çarşamba

rüyamda hıncal uluç,placebo ve karışık duygular karmaşık günler

Dün gece rüyamda Hıncal Uluç'u gördüm.Ne hikmettir anlamadım.Tabiri ne ola ki acaba ?Efendim Hıncal Uluç ve manken gibi bir hatun kişi sevgilisiymiş meğer! beraberce yeni bir icad olan uçan salıncağa biniyoruz.Gülmek yok , rüya bu ! Salıncak dediğimde genelde yazları bahçelerde kullandığımız sallanan koltuk.Bir süre bu yeni icad hakkında sohbet ediyoruz üçümüz.İşte yeni buluş ne iyi olmuş ,yakında bunlarla havada seyahat edilebilirmişiz , trafik sorunu artık sorun olmaktan çıkabilirmiş .... gibi  kendimizce güncel mevzular :) Bu arada sıkılıp hayal kahvesi tarzında bir yere gidiyoruz birden! Fonda placebo çalıyor ne içmek istediğime karar vermeye çalışıyorum keyfim yerinde , arada birkaç karmaşık konular geçiyor ama keyifli uyanıyorum.

Bir kaç gündür annemin sağlık problemleriyle ilgili kafam epey karışık.Tıp dünyası enteresan bir dünya.Bir şikayet sonrası doktora koşuyoruz sonra doktorumuz bize yapmamız gerekenleri sıralıyor ancak son yıllarda bizler hımm biraz doktor doktor gezelim sonra bir karar veririz diyoruz.Hem yoruluyor hem kararsızlığımız artıyor hem kafalar iyice çorba oluyor.Aslında bizleri bu yola sevkeden sadece bizim merak duygumuz mu? Yani hatalı tedaviler ,güvensizlik yaratan sağlık personeli, özel kurumların artmasıyla da maddi kazanç isteği işi çığrından çıkarttı diye düşünüyorum.Özek hastaneleri tercih ediyoruz.(Maddi imkanlar elverdiğince tabi)Çünkü devlet hastanelerini durumu ortada.Tanıdığım bir aile bebeklerinin ateşi yüksek olduğu için özel de dahil olmak üzere bir çok doktora gittiler.Devlet kurumlarında zaten doktor muayene ettikten sonra çok ta fazla açıklama yapmadan gönderiyor diyor anne.Özel hastanelerde istenen tetkikleri yaptırmak bir dolu para. Ayrıca devlette branş doktorlarından randevu almak ne mümkün neredeyse 6 ay sonrasına randevu veriliyor.Aile bebeğin ateşi yükseldikçe kapıp acilde soluğu alıyor.Her bir seferinde ayrı bir hekim görüyor bir antibiyotik bir ateş düşürücü yine ev yine bebeğin başında nöbette geçen geceler....


İşte böyle karışık karmaşık duygularla bir karar vermek gerekiyor.Bu arada hayatta güzel gelişmelerde yaşanıyor.Küçük kardeş görümce sözleniyor.Biz biraz daha mı büyüdük ne! Benim minik kuzumu da istemeye gelicekler mi? İsteme diye bir olay kalacak mı? Bunu şimdinin genç anneleri bizler mi yönlendireceğiz? Gelecekte adetlerin devamı ,gelenek görenekler bizim verdiğimiz kadar mı yaşanacak ? Yeni nesil bizim bebeklerimiz çocuklarımız yaşadığımız dünyayı biçimlendirecek yönlendirecekler mi? Bizim sorumluluğumuz bu denli büyük mü?


Şimdi gidip süslenmek gerek :) Akşam için hazırlanmak gerek :) Mutlu günü kare kare fotograflamak gerek:)

Hiç yorum yok: