17 Mart 2010 Çarşamba

Giden bakıcı gelen düşünceler kararsız zamanlar

Evet biz de bakıcısından ayrılan aileler kervanına katılmış bulunuyoruz.İpek bakıcısıyla iyi anlaşıyordu ve şimdiye dek ipek çok özenli bakıldı diyebilirim.Bakıcı gittikten sonra bir kaç kişi ile bakım konusunda görüşmelerimiz oldu.Açıkçası annemin de geleceğine güvenerek biraz ağırdan almaya karar verdim.Şimdilik bu zamanları böyle geçiriyoruz.

İpek mart sonunda 14 aylık koca ,minoş bir hanım olacak :) Şimdiden yaz tatili için planlar yapıyoruz.Artık söylenenleri tam anlamıyla anlıyor, sandalyelere çıkabiliyor koltuk üstlerine tırmanıyor, herşeyin keşfinde olmanın mutluluğunu yaşıyor.Bizlerden saklanıp onu bulmamızı istiyor.Kapılar malesef ilgi alanında sürekli kapıları kapatıp bizim onu bulmamızı istiyor.Yani artık oyun kurmaya istediği oyunu yönlendirmeye çalışıyor.Arada ipeğin odasına onun çay takımları ile çay içmeye gidiyoruz.Büyük bir itina ile çayı hazırlayıp bize kendi elleriyle içiriyor :) Hele başımı tutup içmem için mimicik fincanı ağzıma dayaması var ki beni çok güldürüyor.

Bebektir anlamaz demek gerçekten çooook eskilerde kalmış olan bir düşünce.Bunu kızım büyürken birebir şahidi olarak yaşıyorum.Yeni bebek sahibi olmuş anne ve babalara kısacık deneyimim olan annelikte söyleyebileceğim şeylerden biri kesinlikle bebeğinizi hafife almayın olur.Çünkü doğduğu andan itibaren bebek tüm algıları açık sizin ne yapıp ne ettiğinizin peşinde oluyor.Sonunda ailenin sentezi olan bireyler oluşuyor.

İpekle ilgili yazmak istediğim çok fazla konu var.Zaman geçtikçe yeni yeni geişmeler hayatımıza girdikçe bu dönemleri kaçırmadan hemen kayıt altına almak istiyorum.Daha fazla fotoğrafını çekmek istiyorum:)

5 yorum:

anneyazar dedi ki...

Kolay gelsin canım senin reçele en iyi bakıcıyı bulursun umarım.

fazi dedi ki...

teşekkür ederim anne yazar umarım dediğin gibi iyi bir bakıcı bulabilirim:)

kuzunun annesi dedi ki...

Bizimkide bugün başladı , insallah gelen gideni aratmaz.
Masallah İpegede , büyüyor yavrular. bu aralar her yeni gelişmeyi keşfetmek çok zevkli , patır patır dökülüyor yeni beceriler.

NALAN dedi ki...

inşallah en kısa zamanda güvenilir içinizin rahat edeceği bir bakıcı bulursunuz..bakıcı arayışında olmak ve karar vermek zor bir durum olsa gerek..

sevgiler..

Anane dedi ki...

İnşallah her bebeğe annesi babası bakar.Ama anneanne,babaanne ve dedeler de hep yardımcı olurlar.ANNEANNE