14 Nisan 2010 Çarşamba

Ateşli,ateşle geçen günler

Geçen hafta çarşamba sabahı güzel geçen bir gecenin sonunda iyi uyumuş ve uykusunu almış anne baba olarak uyandık.Sabah her zaman ki işe hazırlık süresinde ipek hanım tıkırtılara uyanınca farkettik ki ateş kol geziyor.Ölçtük 38.5 !  Tabi ilk olarak neye uğradığımızı şaşırdık.İpek ateşin vermiş olduğu halsizlikle çakmak çakmak gözlerle bize bakıyor.Kafamda bin soru? acaba neden çıktı bu ateş? ne olmuştu ? İpek te bulguları araştırmaya çalışırken bir yandan da kıyafetleri çıkarıp biraz olsun ateşi azaltma çabasına giriştik.İpek hastalandığında içimde inanılmaz bir sıkıntı oluşup ,tarif edilmez bir keyifsizlik çöküyor üzerime hemen.Tahminimce bütün annelerde,babalarda aynı durum oluşuyordur.İşte bu düşüncelerde dolanırken beynim ,aklıma idrar için örnek alıp hastaneye tahlile götürmek geldi ilkin.Evde idrar örneği için idrar torbasından ve steril idrar kabından bulundurduğumdan hemen ipeğe takıp biraz bekledikten sonra aldığım idrarı yarım saat içinde hastaneye yetiştirdim.Bu arada ipeğin ateşi biraz olsun düşmüştü.İdrar sonucu temiz çıkınca derin bir ohh çektim.Çünkü en büyük korkum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olmasıydı.Neyse ki idrar temiz çıkmıştı.Ama telefonla evden gelen haber ipeğin ateşinin tekrar yükseldiğiydi.Şimdi bu ateşin sebebini bulmak gerekiyordu.Soluğu doktorda aldık.Tabi o kadar kolay olmadı.Doktorumuza ulaşmak randevularını ayarlamak gerçekten zordu.Aslında sağlıklı muayeneler için gidilen doktorlara nedense çocuk hastalandığı vakit, ulaşmak pek kolay olmuyor.Doktor muayenesi sonrasında genel anlamda ateş dışında bir bulguya raslanamadı.Ancak ateş yükselmeye devam ediyordu ki 39 derece ateşle ibufen şuruba rağmen anca 38 lere indirebiliyorduk.Bir taraftan soğuk uygulamalar bir taraftan paranox fitiller ama nafile ! Ateş 2 . gün 40 dereceyi bulunca biz vakit kaybetmeden tekrar doktorda bulduk kendimizi.Kan tahlilleri yapıldı.Boğaz enfeksiyonu tetkiki için kültür alındı.Bu arada bizim bıdığın 40 ı bulan ateşle hastanede herkese gülücükler saçıp, pek te keyfi bozulmadan nasıl durabildiğine hala hayret ediyorum.Çıkan ilk sonuçlar da iyi olunca Doktorumuz bu durumun 6.hastalık denen ve 6 ay ile 3 yaş arasında bebeklerde ,sadece bir defaya mahsus görülen viral bir enfeksiyon olduğunu söyledi.İlk 3 gün yüksek ateşle seyredip ateş sonrasında vücut genelinde yaygın kırmızı döküntülerle seyreden tedavi olarak ise sadece ateşe yönelik ilaç tedavisi uygulanan bir hastalık olduğunu anlattı.Bu ateşle çok ciddi bir hastalık bekleyen ben ,doktorun anlattıklarından sonra neredeyse virüsü sevecek , sevimli bulacak hale gelmedim desem yalan olur.Ve 3. gün sonunda ateş nihayet düştü.Hafif kızarıklar sonrasında; atlatılmış bir 6.hastalık la iştahsız bir bebek,gecelerde ateş ne durumdadır diye psikoza bağlamış bir anne , giyisileri her çıkartışımızda acaba üşür mü ? diye telaşlanan bir baba kaldı.Bu hasatalık bebeklerde iştah azalması huzursuzluk yapabiliyormuş.İpek daha yeni yeni iştah konusunda kendine geliyor.

Tabi bu arada internette 6. hasatlıkla ilgili ne var ne yok okundu.Belirtiler İpeğin belirtileri ile birebir aynıydı.Tabi her çocukta aynı olcak diye bir durumda yok.Uygulanan tedavide doktor önerisine göre kullanıldı.Bebeklerin boy ve kiloları birbirinden farklı olacağı için ,kullanılacak dozlar buna göre değişebilir.Zaten doktor önermediği sürece çocuklara ilaç vermek çok ciddi sonuçlara neden olabilir.Aman dikkat..


10 yorum:

NALAN dedi ki...

çok geçmiş olsun..umarım şimdi iyidir ipek...
acil şifalar diliyorum..

fazi dedi ki...

teşekkür ederim nalan şimdilik iyi :)

K.T dedi ki...

Ay bizim ateş sizden mi bulaştı:) Blogdan bulaşır mı ki??
Geçmişler olsun size, bakalım bizimki yarın devam edecek mi?Bizde de eşim doktora doktora dedi ben bekleyelim aceleye gerek yok diye sakindim.
Yarın devam ederse götüreceğiz.

SERRA dedi ki...

çok geçmiş olsun, biliyorsun blogdaki güncel yazılar bize ulaşmıyor toplu okudum az önce yazılarını, Allah beterinden korusun İpek'ciği..sevgiler

Seda Demirel Genç dedi ki...

çok çok geçmiş olsun fazi...

fazi dedi ki...

kuzey tan size de çok geçmiş olsun umarım çabuk attlatırsınız. bu virüsler çok fena

fazi dedi ki...

serra çok teşekkür ederiz geçti çok şükür

fazi dedi ki...

seda çok teşekkürler :)

Butikpartim dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.Çocuklar sözkonusu olunca doğal olarak daha çok panik yapılıyor.Neyseki atlatmışsınız..

kuzunun annesi dedi ki...

Gecmiş olsun , 9. ayda bizede olmustu . Diş sanmıstım , adı bile meymenetsiz:)
ve evet blogun hala güncellenmiyor , neden acep