8 Ağustos 2009 Cumartesi

uyuyan güzeli bir prens öptü sanırım; güzel uyumaz oldu








Artık evde alt dolap kapakları bantlanmaya, kapılar kapatılmaya( özellikle banyo kapısı) başlandı.Hanım kızımız pek meraklı neredeyse çekmecelere bile elini atacak.Emekleme hızımız giderek artıyor dün itibariyle emekleyip durunca da kendiliğinden oturmaya başladı kuzum.Emekleyip emekleyip pıt poponun üstüne oturuveriyor:) Bazen emeklemek yetmiyor kollarının desteğiyle ayaklar yere basılmaya çalışılıyor popo yukarıı kalkıyor görüntü o kadar komik ki takala atacak gibi :) tabi ben tetikte, ya düşerse şeklinde :) Dün bizim kızı biraz yatağında oyuncaklarıyla oynasın ben de rahat rahat yemek yapayım düşüncesiyle yatağına koydum.Oyuncaklarıyla da oyun kurdum. Oynaması için bir sürü abidik gubudik şey yaptıktan sonra mutfağa gittim. Aradan 10 dakika geçmedi ki bizim hanım bir huzursuz sesler çıkarmaya başladı.Odaya gittiğimde yatağın kenarlarına tutunarak yatak içinde ayağa kalkmıştı.Artık güvenip hiç bir yerde yalnız bırakmamam gerekiyor sanırım. Bizim kız 9. ayına kalmaz yürür gibi geliyor:) Biz de yemeği kızımla birlikte yaptık:) Mama sandalyesine oturtup mutfağa aldık hanımı eline de en sevdiği oyuncağı yani budolabı poşetini verdik. Hem sohbet ettik, hem oyun oynadı, hem yemek pişti, hem gözümün önündeydi de bu bebekli hayat bebek hareketlendikçe daha zor bir hal alacak sanırım



Gelelim asıl değişikliğe ipek kuzusu son 1 haftadır geceleri çok sık uyanmaya uyandığında ise uyumamak için direnmeye başladı.Doğduğundan beri gece uykuları çok düzenli olan kendi kendine uyuyabilen kızıma ne oldu anlamadım.Fikri olan beri gelsin :) Genel durumunda keyfinde bi değişiklik yok.Acaba emeklemek mi yordu kuzumu ? uyku eğitimlerine başlayalım bari bu iş böyle gitmez düzeni ele almak gerek :)Bu arada ben ayşe ipek doğduğundan beri ilk defa bu kadar yorgun uykusuz hissediyorum.Genellikle gece uykumuza saat 21:30 itibariyle yönleniyoruz.Benim kızım öyle saat 19-20 gibi banyo yapıp uyuyan bebeklerden değildi hiç.Banyosunu da yapsa sütünü de içse ille saat 21:30 u buluyo uyuması.(Biz beceremedik belki de) Neyse genelde kendi kendine uyur gecede bir defa uyanır sütünü içer yine uyurdu.Şimdi gece her saat uyanıyor.Hayır normalde bebekler ilk ayları uyuyamaz, 6.ayında herşey düzene girer vs vs e peki bu da nesi şimdi ? Bizim ki 6.ayına bastı maşallah düzen tepe taklak oldu. Gece uykulu uykulu ne yapacağımı da bilmiyorum.Kimileri kucağına alma iyice uykusu açılır diyor kimileri kucağına al sakinleştir diyor.Zaten feber metodu denen şeyi uygulayabileceğimi hiç sanmıyorum.Tracy teyzeye göre kaldır -yatır yapmak gerek ve fakat onda da bizim kız durumdan pek hoşnut olmuyor.Önümüzdeki hafta 5 günlük blog iznim var izin günlerinde bu konuyu ele almak şart oldu.Kısa sürede çözüme ulaştırabilirim umarım.

8 yorum:

Tuğçe Türker dedi ki...

ben bir yemek blogu sahibiyim başka bir blog yorumunda sizi görünce bir bakayım dedim kızınız çok tatlı allah analı babalı büyütür inşallah size bol şans umarım bir çözüm bulabilirsiniz

fazi dedi ki...

merhaba tuğçe
ilk izleyicin ben oldum:)Yeni tarifleri de takipteyim.Amin diyorum dileklerin için çok teşekkür ederim

Tuğçe Türker dedi ki...

ben size çok teşekkür ederim desteğiniz için saolunkızınıza selamlar

Unknown dedi ki...

cnm yaaa...
biz ipekle hoppala hoppala diye oynaşırken sen neler çekiyosun:(
işte hate olmanın avantajıda bu olsa gerek sen çilesini çekersin ben sefasını:)
bu blogda benim fikrim mühim olamıcak ama ipek böcüğünü yakından takip edip geyik yapabilicem:)
yeni sorunlarınızda ve benim yeni geyik cevaplarımda buluşmak dileğiyle:)))

fazi dedi ki...

demetay ne demek fikrin her zaman mühim:) şunun şurasında kızımın kaç hate si var ki:)

İkizBebek dedi ki...

benimkilerde uyku sorunu hep vardı :).Gece beslenmesinden dolayı,bir kesebilsem.
Bazı büyüme dönemlerinde uyku düzenleeri bozulabiliyormuş.
Maşallah çok tatlı.

fazi dedi ki...

teşekkür ederim ikiz bebek :) ben doğumdan önce iki tane olsunlar bir arada büyürler diyordum.şimdi ise ikiz annelerine hayranım.iki bıdıkla kolaylıklar :)

anneCan dedi ki...

Fazi'cim Aras'ta sa gece saat başı uyanma şeklinde br dönem olmuştu.Hatta bir yazımda var,yazlıktaydık,site doktoruna gitmiştik.Büyüme atağı olabileceğini söylemişti,Gerçektende 3 gün sonra durum düzeldi ve Aras dönmeye başladı.(büyüme atağıymış yani ya da ben ona bağladım bilmiyorum)